Itävälta

Itävalta, herkullisten suklaiden ja leivosten sekä valssin maa, koostuu yhdeksästä osavaltiosta. Itävallan maiseman tunnusomaisia piirteitä ovat Alpit ja Tonava. Tekemistä ja näkemistä riittää  historiallisissa kaupungeissa tai vierailemalla monissa linnoissa tai niiden raunioilla. Tirolin vuoristossa voit nauttia korkeuksista tai Bodenseen aalloissa veden raikkaudesta.

Itävallassa onnistuvat niin vaellus- kuin  laskettelulomat kuten myös kulttuurintäyteiset kaupunkilomatkin. Itävallan sanotaan tarkoittavan sielulle samaa kuin Mozartin musiikin korville.

Alppimaan häkellyttävän kauniit maisemat kutsuvat aktiivilomalle luontoon ympäri vuoden. Itävallan kaupunkikohteet tunnetaan upeasta arkkitehtuuristaan, kulttuuritarjonnastaan sekä vuoristoistaan. Alpit täyttävät jopa kaksi kolmasosaa maan pinta-alasta, ja korkein huippu Grossglockner on  3 798 m korkea. Itävallan asutus on keskittynyt muutamaan suureen kaupunkiin ja vuorten välisiin laaksoihin, joissa sijaitsee lukuisia pieniä alppikyliä.

Itävallan kaupunkikohteet tarjoavat matkailijalle roppakaupalla hienoa historiaa ja kulttuuria. Pääkaupunki Wien lukeutuu Euroopan vanhoihin keskuksiin ja loistaa etenkin kauniilla arkkitehtuurillaan (esim. Schönbrunnin linna) ja mittavalla klassisen kulttuurin tarjonnallaan.

Itävallan muita mielenkiintoisia kaupunkikohteita ovat urheilumahdollisuuksistaan tunnettu olympiakaupunki Innsbruck.

Salzburgin joen ranta soveltuu mainiosti romanttisille iltakävelyille - erityisen romanttinen on valaistu Mozartbrücke-silta. Salzburg on täynnä kulttuuria ympäri vuoden, mutta erityisesti heinä- ja elokuussa musiikkitarjonta on loistavaa. Joulun aikaan Domplatzilla on perinteiset joulumarkkinat, jotka varmasti tuovat joulumielen.

Graz, jonka historiallinen keskusta on erinomaisesti säilynyt. Wienin, Salzburgin ja Grazinkin keskustat lukeutuvat UNESCON maailmanperintökohteiden listalle.

 

 

 

 

 

 

Länsi-Itävallassa, Tirolin maakunnassa kerkeää nähdä monenlaista. Ystävälliset ihmiset, vehreät jylhät vuoret, somat vuoristoniityt ja kauniit laaksot toivottavat sydämellisesti tervetulleiksi! Alueella on paljon mielenkiintoista kaikenikäisille ja kaiken-kokoisille. Vuorilla kiipeilyä, kuntoilua ja huikeita näköaloja. Siellä täällä vapaana vaeltavia lehmiä ja hevosia sekä vuorilla kepeästi liikkuvia lampaita ja vuohia. Erityisen ihana paikka perheille, luonnosta ja eläimistä pitäville!

Itävallassa on syntynyt monia klassisen musiikin keskeisiä säveltäjiä, kuten ystävykset Wolfgang Amadeus Mozart ja Joseph Haydn sekä heidän jalanjäljissään jatkanut Franz Schubert. Salzburgin ja Bregenzin juhlaviikot sekä Wienin musiikkifilmifestifaalit tarjoavat musikkikultturinnälkäiselle unohtumattomia elämyksiä.

Itävallan alppimaisemat houkuttelevat liikkumaan. Kesäisin Itävalta tarjoaa hienot mahdollisuudet niin patikointiin, maastopyöräilyyn kuin golfaamiseenkin. Eritasoisia vaellusreittejä on Itävallassa niin paljon, että patikoijat aloittelijoista kovakuntoisempiin reippailijoihin löytävät varmasti tasolleen sopivan polun. Vaellusreitit, niiden vaikeustasot ja tarvittavat varusteet on selvästi ohjeistettu polkujen varteen. Keski-Euroopassa opastustaulut antavat etäisyydet tunteina - ei kilometreinä. Paikallisista turisti-infoista saa karttoja ja esitteitä reiteistä sekä tietoa ohjatuista vaellusretkistä.

Zell am See on luonnonkaunis alppikylä, josta löytyy upeita maisemia ja kirkasvetinen järvi. Kesäisin alueella on verrattomat vaellusmaastot ja purjelautailuakin voi harrastaa.

Vaelluksella kannattaa poiketa pieneen Partenenin kylään, joka sijaitsee Montafonin laaksossa, 1030 m meren pinnasta. Täältä löydät  lähes 300 vuotta vanhan polun, joka tarjoaa 4000 porrasta ja uskomattomat näkymät!

Pyöräily on Itävallassa aina vain suositumpi liikkumisen muoto. Pyöräreittejä ja vuokraamoita on paljon. Pyöräretkellä pitkin Tonavan rantoja on erilainen tapa nähdä mahtava joki.

Talvisin maasta löytyy lukuisia laskettelukeskuksia kuten Bad Gastein, Innsbruck, Kaprun ja Zell am See.

Niihin saapuvat laskettelijat ja lumilautailijat ympäri maailman.

Paitsi rinteistään, hiihtokeskukset ovat myös tunnettuja vilkkaasta yöelämästään.

Itävaltalaisen keittiön lahjoja maailmalle ovat esimerkiksi wieninleike, Apfelstrudel-omenaleivokset ja maailmankuulu sacherkakku. Jälkiruoat ovat siis itävaltalaisen keittiön tunnetuimpia vientituotteita, ja jälkiruuista pääsekin nauttimaan mukavasti Wienissä, joka on yksi eurooppalaisen kahvilakulttuurin alkukodeista.